Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A magánélet-munka egyensúly újragondolása

2019 decemberében már nagy port kavart az akkor még csak miniszterelnök-jelölt Sanna Marin felvetése, miszerint érdemes lenne a nyolcórás munkanapokat hatórásra rövidíteni. 

"Úgy gondolom, az emberek megérdemlik, hogy több időt tölthessenek a családjukkal, szeretteikkel és hobbijaikkal, vagy az élet más területeivel, például a kultúrával. Ez lehetne a következő lépés a munka világában."- mondta tavaly egy konferencián.

Azóta a koronavírus-járvány átalakította a munkaerőpiacot, és a finn miniszterelnök szerint több okból is érdemes újra megfontolni a rövidebb munkanapok lehetőségét.

A járványhelyzet miatt növekvő munkanélküliségre is megoldást jelenthet a rövidített munkanapok bevezetése: Sanna Marin szerint a cél az, hogy kevesebb munkával jobban éljenek a finn dolgozók. Az egy dolgozóra jutó kevesebb munkaóra segíthet a foglalkoztatás fellendítésében, ugyanakkor arról is beszélt, hogy a "hatékonyabb munkavégzésnek köszönhető nyereségnek nem csupán a tulajdonosok és befektetők között kell eloszlania".

Részmunkaidős munkalehetőségek

Ha kipróbálnánk magunkat 4 vagy 6 órás munkában, nézzünk körül az aktuális hirdetések között!

Jelenleg több mint 300 részmunkaidős állás közül válogathatunk:

Végzettség és szaktudás nélkül is sok lehetőség kínálkozik, keresnek árufeltöltőt, péksegédet, takarítót és raktáros munkatársakat országszerte.

Értékesítőként is választhatjuk a részmunkaidős formát, a jelenlegi hirdetések között banki munkatársat, ékszer eladót is keresnek. A Deichmann, az Aldi és a CCC is ajánl többek között 4 és 6 órás munkákat.

A szaktudást igénylő munkák között is sok részmunkaidős állás között válogathatunk: bútor összeszerelő, cukrász és felszolgáló hirdetések is megtalálhatók az aktuális munkalehetőségek között.

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala