A társadalmi ügyekben aktív cégeket részesítik előnyben

A társadalmi ügyekben aktív cégeket részesítik előnyben

A globális kihívások kezelése egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az EY CEO Imperative Study a világ legnagyobb vállalatainak első emberei és intézményi befektetői körében végzett  kutatást, amiből kiderül, hogy a munkavállalók, a befektetők és a vásárlók is előnyben részesítik a társadalmilag fontos ügyek mellett elkötelezett társaságokat.

A vállalatok ügyfelei (54%), befektetői (40%) és munkatársai (40%) elvárják a cégvezetéstől, hogy kiálljon az emberiségre világszinten kockázatok jelentő problémák megoldása mellett.

Látványos eredményeket hozhat, ha egy cég például hiányszakmák irányába történő képzésekkel, családbarát intézkedéssekkel, illetve a szülők rugalmas feltételek melletti foglalkoztatásával előnyös helyzetet teremt meglévő és potenciális kollégái számára.

A társadalmi ügyekben aktív cégeket részesítik előnyben

Az EY felmérése szerint a következő 5-10 évben a kiberbiztonság, a nemek közötti egyenlőtlenség és a technológiai fejlődés hatására megszűnő munkahelyek jelentik a legnagyobb kockázatot a világgazdaság növekedésére. A felmérés során megkérdezett döntéshozók úgy vélik, hogy a fenti tényezőknek egyre nagyobb negatív következményei lesznek a társadalmakra.

A felmérésben megkérdezett döntéshozók mindössze harmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi felsővezetői struktúra megfelel a következő évtized legsúlyosabb problémáinak hatékony kezeléséhez.

A cégvezetők 47 százaléka szerint az előttünk álló 5-10 évben a szervezetek egyre átfogóbb kezdeményezésekbe fognak a világszintű kihívások megoldása érdekében.

A kutatásba bevont cégvezetők 80 százaléka látja úgy, hogy a kormányzati, az üzleti szektor, valamint a lakosság a közeljövőben kedvezőbben ítéli meg azokat a vállalatokat, amelyek valódi válaszokat adnak a globális kérdésekre. A válaszadók majdnem fele szerint a társadalmi ügyek felkarolásával a cégek a tehetséges munkavállalók és új befektetők figyelmét is felkelthetik.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

További rövid hírek