Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Senkit ne érjen meglepetés

Bárkivel előfordulhat, hogy jobb esetben egyszerű adminisztrációs hiba, rosszabb esetben fekete foglalkoztatás miatt nincsen rendezve a biztosítási jogviszonya. Munkavállalóként jogunk van minden információhoz az aktuális jogviszonyunkról: ez könnyedén elérhető egy elektronikus felületen keresztül. 

"A kormány a jogszerű foglalkoztatás elősegítésén dolgozik, ugyanakkor fontos, hogy a munkavállalók is tisztában legyenek biztosítási jogviszonyuk rendezettségével" - mondta Bodó Sándor az MTI-nek küldött közleményben pénteken.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a munkaviszonnyal kapcsolatos társadalombiztosítási részletek az Ügyfélkapun keresztül ellenőrizhetők, így a továbbiakban senkit sem érhet meglepetés.

Az álláskeresési járadék és a nyugdíjunk is múlhat rajta

Bodó Sándor elmondta: a TB ellátásokkal kapcsolatos változások miatt is érdemes mindenkinek ellenőriznie a rá vonatkozó adatokat. A befizetésektől ugyanis nagymértékben függ több ellátás összege és időtartama is, be nem jelentett foglalkoztatás esetén például csökkenhet a nyugdíj. Az ITM közleménye szerint a munkaviszonyok ellenőrzésére a személyes ügyfélkapun keresztül van lehetőség, ahol a korábbi munkaviszonyok is könnyen áttekinthetők. Ha valaki nem rendelkezik ügyfélkapuval, a helyi adóigazgatóságnál érdeklődhet az adatai iránt. A magyarorszag.hu oldalon a munkáltatók általi járulékfizetés is ellenőrizhető. Megtekinthető a társadalombiztosítási egyéni számla, amelynek adóhatóság felé teljesített bevallásokból származó adatai havonta frissülnek. Ha az ügyfélkapus lekérdezésből kiderül, hogy valamelyik munkáltató nem tett eleget bejelentési kötelezettségének, a munkavállaló a fővárosi és megyei kormányhivatalnál kezdeményezhet eljárást - közölte a tárca.

"A munkaügyi hatóság folyamatosan vizsgálhatja azt, hogy a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítése, megszűnése vagy megszüntetése minden esetben be legyen jelentve" - tette hozzá.

A kormány továbbra is kiemelten kezeli a gazdaság fehérítését, a munkaügyi hatóság pedig fokozottan ellenőrzi a bejelentés nélküli vagy szabálytalan foglalkoztatást - írták a közleményben, amelyben arra is kitértek, hogy a jogviszony ellenőrzésével kapcsolatos részletes tájékoztató az ommf.gov.hu oldalon érhető el.

Váltsunk, ha szükséges!

Ha kiderül, hogy nincsen minden rendben a jelenlegi munkahelyünk körül, akkor a legbölcsebb, ha új lehetőségek után nézünk. Készítsünk magunkról egy friss CV-képetfrissítsük fel az önéletrajzunkat is, majd töltsük fel ide, és válogassunk személyre szabottan az álláslehetőségek között! Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

Most azonnal körülnézhetünk az aktuális állások között, jelenleg több mint 11 ezer lehetőség közül válogathatunk:

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, anyagmozgatókat több, mint 500 helyre várnak, ahogy gépkezelőként is több, mint 900 állás áll nyitva előttünk.

Szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai vagy egyetemi diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Ha szeretjük a nemzetközi légkört és szívesen beszélünk idegen nyelven, érdemes az üzleti szolgáltató központok aktuális ajánlatai között válogatnunk!

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala