Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az év elején világszerte számos ország számos iskolájában és intézményében kellett átállni az otthoni tanulásra és gyerekfelügyeletre. Családok milliói szembesültek azzal a helyzettel, hogy a járványhelyzet miatt a saját munkájuk mellett az oktatás vagy pusztán a kicsik felügyelete a szülőkre hárul. A CNN összeállításából kiderül, hogy vannak vállalatok, ahol a hirtelen jött nyomás kezelésére családbarátabb stratégiákat dolgoztak ki. 

Egészen másra van persze szüksége egy bölcsis vagy óvodás gyermek szüleinek, mint a tinédzsert nevelőknek. Nyakunkon a második hullám, jó ha felkészülünk a nehézségekre. Lássuk, milyen ötletekkel álltak elő a helyzet könnyítésére a haladóbb szellemű vállalatok!

Pénzügyi segítség

Talán ez a leginkább egyértelmű segítség: a „békeidős” mindennapokban sokan vihetik ingyenes, állami intézményekbe a gyerekeket, ám a járvány olyan helyzetet idézett elő, ahol sokan a napi munkavégzést csak úgy tudtak megoldani, hogy fizetett segítséget vettek igénybe. Ami persze megterheli a családi költségvetést. A Bank of America ezen költségek részleges átvállalásában segít: a 12 évnél fiatalabb gyerekeket nevelőket napi 75-100 dollár, gyermekfelügyeletre váltható támogatásban részesítik az év végéig.

Szabadnapok

Néhány nagyvállalat fizetett plusz-szabadsággal igyekszik segíteni: a Microsoftnál dolgozók 12 hét szülői szabadsággal járultak hozzá a helyzet elviselhetőbbé tételéhez, a Google 14 hétre bővítette ki ugyanezt. A 3 hónapos szabadság lehetőségét még tavasszal hirdették ki a cégek, a szabadnapokat a munkavállalók igény szerint vehetik ki.

Elfoglaltságok gyerekeknek

A Globant szoftverfejlesztő cég olyan virtuális programokat dolgozott ki a gyerekeknek, amik lekötik őket, amíg a szüleik dolgoznak: a rajzóráktól a mozgásos játékokon át a digitális bűvész show-kig számtalan lehetőség közül választhattak.

Rugalmas munkavégzés

Vannak szülők, akiknek a reggeli napindítás a legnehezebb a gyerekekkel, megint mások a délutánt tartják a legsűrűbb napszaknak: egy biztos, mindenkinek máshol szorít a cipő. A Paylocity vezetői olyan rugalmas munkaidő keretet dolgoztak ki, ahol a dolgozóknak módja van a héten belül is változatosan elosztani a munkát: egy 4 órás munkanapot egy 12 órás követhet, vagy a hajnali 4 órás etap után akár egész nap mással foglalkozhatunk, hogy aztán késő este még visszatérjünk pár órára a munkához.

Közös gondolkodás

Sokszor már az is segíthet, ha egyáltalán van kivel megbeszélni a nehézségeket: márpedig a gyerekekkel kapcsolatos feladatokat nem látták mindig szívesen a munkahely falai között. Most, hogy a falak sok munkakörben ledőltek, és a home office közben virtuálisan kicsit közelebb kerültünk a munkatársaink otthoni mindennapjaihoz is, néha könnyebb megnyílni is egymás előtt. Vannak cégek, ahol egyenesen bátorítják a szülőket arra, hogy osszák meg egymással a legjobb tippeket, és senki nem lepődik meg, ha a videóhívásban feltűnik egy vagy több totyogó kis munkatárs is.

A mondás igaz: együtt könnyebb. Ezek a vállalatok megmutatták, hogy nehéz helyzetben is értékelik a munkavállalókat. Ráadásul a kevésbé stresszes, kipihentebb dolgozó lelkesebben és motiváltabban dolgozik – még válságos időkben is. Nagyon várjuk a hazai hasonló eseteket is, jó lenne minél több jó példát látni!

 

Aktuális álláshirdetések

Sokan keresnek jelenleg részmunkaidős állást, ami könnyíthet a mindennapok megszervezésében. Ha kipróbálnánk magunkat 4 vagy 6 órás munkában, nézzünk körül az aktuális hirdetések között!

Jelenleg több mint 300 részmunkaidős állás közül válogathatunk:

Végzettség és szaktudás nélkül is sok lehetőség kínálkozik, keresnek árufeltöltőt, péksegédet, takarítót és raktáros munkatársakat országszerte.

Értékesítőként is választhatjuk a részmunkaidős formát, a jelenlegi hirdetések között banki munkatársat, ékszer eladót is keresnek. A Deichmann, az Aldi és a CCC is ajánl többek között 4 és 6 órás munkákat. A szaktudást igénylő munkák között is sok részmunkaidős állás között válogathatunk.

Ha a home office vagy távmunka lehetőségeket garantáló hirdetéseket keressük, kattintsunk ide!

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala