Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az informatikai eszközöket készségszinten használó munkavállalókat keresnek a cégek – ezt erősítette meg néhány hónappal ezelőtt az IDC és a Microsoft közös kutatása is.

A digitális kompetenciák ma már egyre több munkakörben nélkülözhetetlenek: olyan alapszintű elvárás az, hogy a számítógép használata, a csapatmunkát támogató szoftverek, a szövegszerkesztés, a fájlkezelés, a levelezés ne okozzon gondot, hogy a napi munkához szükséges képességként egyre inkább belépési küszöbbé válnak a munkaerőpiacon. Olyan feltétellé, amelynek megléte látványosan javítja az emberek elhelyezkedési esélyét.

Azokat a hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált, civil szervezetek és vállalatok összefogásával megvalósuló Incorpora projekt, akiknek egyébként is veszélyeztetett a helyzete a munkaerőpiacon: mélyszegénységben élőket, megváltozott munkaképességű munkavállalókat, életkorilag diszkrimináltakat.  A programhoz a Microsoft Magyarország digitális kompetenciafejlesztő tréninggel csatlakozott:a számítógép és irodai programok használatában szerzett jártasság a multinacionális vállalatok, az államigazgatás, de a kis- és közepes vállalkozások kapuit is megnyithatja ugyanis a végzettek előtt.

Az Incorpora projektben a résztvevő szervezetek a saját területükön toboroznak jelentkezőket a kurzusokra, a jelentkezőket testre szabott oktatással és mentorálással igyekeznek elvezetni egészen a majdani munkahelyig. A tréning-sorozaton a leendő munkavállalók naprakész tudásanyagot és gyakorlási lehetőséget kaptak, amit azonnal hasznosítani tudnak a munkaerőpiacon: megtanulták többek között hogyan szervezzenek és vezessenek Teams meetinget, újra tanulhatták a fájlkezelést és az online csoportmunkát a felhő alapú megoldásokkal, és megismerték a OneNote, Whiteboard és Forms alkalmazások használatát is.

A Microsoft párhuzamosan világszinten is támogatja a digitális tudás fejlesztését: a COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá azzal a programmal, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. Ingyenes tananyagok közzétételével segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben. Az oktatási anyagok a program első fázisában angol, spanyol, francia és német nyelven elérhetők.

Néhány aktuális állásajánlat:

Ha a számítógép használata nem okoz gondot, de nincs felsőfokú végzettségünk vagy szakképesítésünk, nézzünk körül az adminisztrációs állások között: több mint 500 munkalehetőség közül válogathatunk országszerte, keresnek recepcióst, irodavezetőt és marketing asszisztenst is. 

Középfokú végzettséggel a közigazgatásban is érdemes körülnéznünk, itt már szűrve találjuk az állásajánlatokat. A HR terület is érdekes lehet, asszisztensként és ügyintézőként is találhatunk állásokat.

Ha nem értünk jól a számítógépes programokhoz, nincs is szakmai gyakorlatunk, de szeretnénk gyorsan elhelyezkedni, nézzünk körül az alábbi állások között is: itt betanított munkákat, gyári munkalehetőségeket, takarító állásokat is találhatunk.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala