Kerékpáros infrastruktúra: a fejlesztés folyamatos

Kerékpáros infrastruktúra: a fejlesztés folyamatos

A kormány kiemelten támogatja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, és a biciklizésre ösztönző programokat, legyen szó szabadidőről vagy munkába járásról.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a kormány 2010 óta mintegy 1500 kilométer kerékpáros útvonalat fejlesztett, Magyarországon jelenleg 9100 kilométer kerékpáros létesítmény található, ebből 5100 kilométer kerékpározásra kijelölt út, 4000 kilométer pedig önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút.

Hozzátette: a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési időszakban jelentős projektek valósulnak meg összesen 200 milliárd forint értékben, ami 2100 kilométernyi önálló kerékpárút kiépítését, további 2100 kilométer kijelölését jelenti táblázással, felfestéssel a kisforgalmú közutakon. Ezeknek köszönhetően hamarosan több mint 6000 kilométer önálló kerékpáros létesítmény áll majd a biciklizők rendelkezésére Magyarországon, a teljes kerékpározható úthálózat hossza pedig a 15 ezer kilométert is meg fogja közelíteni 2030-ra.

Az ITM államtitkára példaként említette, hogy most zajlik a Tiszafüred-Poroszló kerékpárút kiépítése, amellyel a Tisza-tó teljesen körbetekerhetővé válik, továbbá tart a Balatoni Bringakör egyes szakaszainak fejlesztése és a Budapest-Etyek kerékpárút kiépítése.

Schanda Tamás hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak a biciklizés népszerűsítésére, mivel a kerékpározásnak nagyon sok pozitív oldala van, környezetkímélő, hatékony közlekedési forma, amely egyben az egészségmegőrzést is szolgálja. Utalt arra, hogy pár hete adták át a tárcánál a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely címeket a pályázatokon legjobb teljesítményt nyújtó önkormányzatoknak és cégeknek.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a szaktárca az idén is meghirdeti a Kerékpárral 7 határon át pályázatot, a héten megjelenő kiírásra egy vagy több napos, határátlépéssel együtt járó kerékpáros túraprogrammal lehet pályázni. A kiírásra magyarországi, valamint határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik pályázhatnak. A támogatásra 28 millió forint keret áll rendelkezésre, pályázatonként legfeljebb félmillió forint nyerhető el olyan költségekre, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a programhoz, hozzájárulnak a kerékpáros rendezvény céljainak eléréséhez.

Amennyiben tehetjük, válasszuk a kerékpárt közlekedési eszközként, ha pedig épp keressük azt a munkahelyet, ahová elkerekezhetnénk, keressünk személyre szabott beállításaink szerint a legfrissebb állások között. 

Jelenleg Budapesten találhatjuk a legtöbb munkalehetőséget, de az igazán kalandvágyók az országhatáron túl is kipróbálhatják magukat.

Középfokú végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt találhatjuk meg a számításunkat,

Pályakezdőkén ide, tapasztalattal pedig ezekre az állásokra várnak minket.

Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak. 

Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, ha pedig tovább növelnénk esélyeinket, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor értesülhetünk a legújabb állásajánlatokról.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, közlekedés, kerékpár, egészség

További rövid hírek