Keresik az ország legjobb kamionsofőrjét

2019. július 05. Forrás: 5tengelyen.hu/Profession.hu

Idén is meghirdetik az 5 tengelyen – biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt, amelyen Magyarország legjobb kamionsofőrje kerestetik.

Az országos rendezvény fő célja a tapasztalt sofőrök megmérettetése mellett a szakma bemutatása, népszerűsítése, ugyanis még mindig több ezer hivatásos gépkocsivezető hiányzik hazánkból, ráadásul a mintegy 130.000 jelenleg aktív sofőr közel fele a következő 5-10 évben nyugdíjba vonulhat, ami tovább nehezíti az ágazat helyzetét, de az ellátási láncban is jelentős problémák léphetnek fel. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a NiT Hungary ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy minél vonzóbbá tegyék a hivatást.

Keresik az ország legjobb kamionsofőrjét - munka, szakma, hivatás

A szállítási ágazatban egy munkaadónak jelenleg az az egyik legnagyobb versenyelőnye, ha elegendő és jól képzett gépjárművezetője van. A becslések szerint ugyanis hazánkban nagyjából ötezer kamionos hiányzik, a munkaerőhiány pedig több szempontból is veszteséget jelent. Ha a tendencia tovább folytatódik, egyre komolyabb problémák keletkezhetnek, például egyre nehezebben juthatnak el az áruk a boltok polcaira, ami olykor hiányhoz is vezethet, ez pedig már közvetlenül érinti a lakosság szélesebb rétegeit is. A fuvarozó cégeknél pedig egy, a munkaerőhiány miatt álló kamion éves szinten sok milliós veszteséget termel.

Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára szerint a gépjárművezetői hivatás magas jövedelmet, biztos foglalkoztatottságot és gyors előrelépést hozhat. „Néhány évtizeddel ezelőtt sokan még a kötelező katonai szolgálat alatt megszerezhették a hivatásos jogosítványt, ami alapból biztosította az utánpótlás egy részét. Ma már ez nem ennyire automatikus. Ezért minél több alkalmat kell találnunk arra, hogy bemutassuk a fiataloknak a hivatás szépségeit és azt, hogy milyen magas szintű szaktudással kell rendelkeznie egy hivatásos sofőrnek. Ezzel párhuzamosan pedig a jelenleg is aktív kamionosok elismerését is fontosnak tartjuk, ezért hirdetjük meg idén is az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen az „5 tengelyen – biztos kézzel” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt, amelyen Magyarország legjobb kamionsofőrjét keressük. Ebben az évben a fődíjat is megdupláztuk, így már 2 millió forintért küzdhetnek a versenyzők” – árulta el Dittel Gábor.

Pályamódosítás

A gyakorló gépkocsivezetők ügyességét, rátermettségét és kreativitását próbára tevő országos versenysorozaton a legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt keresik.  A sofőrök augusztus 11-ig nevezhetnek a versenyre, az online selejtező augusztus 30-án lesz. Az elődöntőket szeptember elején, míg a látványos, közlekedésbiztonsági családi nappal egybekötött döntőt szeptember 28-án tartják a zsámbéki drivingcamp Hungary-n. További információ és nevezés a rendezvény weboldalán.

Amennyiben a szállítmányozásban szeretnénk elhelyezkedni, ezek a nekünk való állások.

Sofőrök jelentkezését ide várják.

Ha más szakmában keresünk munkát, ide kattintsunk a lehetőségekért.

Jól fizető állásokat itt találunk, de akár külföldi munkánkat is megpályázhatunk.

Szemezgessünk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig a munkakörünkben jellemző bérekről tájékozódnánk, ide kattintsunk a hiteles információkért.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, szakma, hivatás, szállítmányozás, kamionsöfőr

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek