Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az idei tanév során kettő, a következő tanévben már hat kompetenciát fejlesztenek, majd a program idei, első évében szerzett tapasztalatai alapján alakítják ki a végleges keretrendszert, amely a várakozások szerint nagyban javítani fogja a hallgatók elhelyezkedési esélyeit.

Akészségfejlesztési programot a 2018/19-es tanévben két fázisban tesztelik: az első félévben a hallgatók írásbeli kommunikációs készségeitmérték és fejlesztették, a tavaszi félévben pedig az IT kompetenciákra került hangsúly. A tapasztalatok alapján fogják véglegesíteni a programot, és szeptemberben már élesben, hat készséggel - írásbeli kommunikációs, szóbeli kommunikációs, elemzői, kvantitatív, IT, valamint a csapatmunka készségek - indítják el.

Készségfejlesztési program a munkaerőpiaci sikerért

Ezeket a kulcskompetenciákat egy, a Profession.hu-val közösen készített 2017-es kutatás eredményei alapján választották ki, amelyben az állásportál több tízezer egyedi álláshirdetésből álló adatbázisát értékelték ki több évre visszamenően. Iparágra lebontva is elemezték az adatokat és azt tapasztalták, hogy szinte szakmától függetlenül az UpSkill keretein belül oktatott hat készséggel rendelkező munkaerőre van a legnagyobb szükség a hazai álláspiacon.

A program ezeket személyre szabottan fejleszti: elsőként saját módszertan és többlépcsős osztályozási rendszer alapján felmérik az első éves hallgatók adottságait. Ezt követően az eredményeknek megfelelő, több szinten elindított készségfejlesztési pályára állítják a diákokat, ahol a tanterv kötelező részeként fejlesztik a legfontosabb munkavállalói készségeket.

Készségfejlesztési program a munkaerőpiaci sikerért - munka, pályakezdők, elhelyezkedés

Ahogyan Láng László, az UpSkill program vezetője elmondta: “Napjaink pályakezdőinek rengeteg olyan készségre és ismeretre van szüksége, amelyek kevés hangsúlyt kaptak eddig az egyetemi tantervekben: kreatív problémamegoldási és elemzési, stabil írásbeli és szóbeli kommunikációs, erős interperszonális és csapatmunka készségekkel kell kilépniük a munkaerőpiacra. Ismerniük kell a munkájuk szempontjából legaktuálisabb technológiai megoldásokat és platformokat, adatelemzési és adatvizualizációs eszközöket, és alapvető kvantitatív készségekkel kell rendelkezniük, szakmától függetlenül. Csak ezekre a transzformálható készségekre építve tudják majd pótolhatatlanná tenni magukat az automatizáció következtében rohamosan átalakuló munkakörökben. Az UpSkill az erre való felkészülésben hatékony segítsége lehet a hallgatóknak, hiszen a felsőoktatási szektorban egyedülálló módszertan mentén, a tanterv kötelező részeként, több szinten fejleszti a legfontosabb munkavállalói készségeket.”

Amennyiben most tesszük az első lépéseket a munkaerőpiacon, ezek a nekünk való munkák.

Gyakornoki lehetőségek között itt válogathatunk, diákmunkát pedig itt találhatunk.

Középfokú végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt találhatjuk meg a számításunkat.

Nyelvtudás nélkül ez a több ezer állás jöhet szóba nálunk.

Amennyiben pedig nyelvtudásunkat kamatoztatnánk: angolul beszélőket ide, német nyelvismerettel rendelkezőket ide, francia nyelvtudásúakat pedig ide várnak, de a spanyol és holland nyelv is keresett.

Nézzünk szét a fentiek között, és pályázzunk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokrais, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig a munkakörünkben jellemző bérekről tájékozódnánk, ide kattintsunk a hiteles információkért.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, képzés, készségfejlesztés, pályakezdők, elhelyezkedés