Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban

Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban

Tovább élénkült a fővárosban az idegenforgalom: 2019 még az előző évek bevételét és forgalmát is meghaladta.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban, aminek az utolsó negyedév jelentős lökést adott - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel. A növekedés mind bevételben, mind vendégforgalomban jelentős: az elemzés szerint utoljára 2017 júniusában, még a FINA vizes vb előtt mértek hasonló növekedést a budapesti szálláshelyeken.

 

Növekedtek a SZÉP-kártya bevételek is

 

Nemcsak a külföldi vendégek körében népszerű a főváros, azt is kiemelték, hogy a 9,6 százalékos növekedéssel 1,333 milliárd forintot elért belföldi bruttó szállásdíj-árbevétel új decemberi rekord, soha még ennyi bevételt nem hoztak decemberben a hazai vendégek a budapesti szállásadóknak. Látványosan növekedtek a SZÉP-kártya bevételek is: a költési érték idén decemberben 92,5 millió forint közelében járt Budapest kereskedelmi szálláshelyein, ami 111 százalékkal felülmúlja a 2018. decemberi eredményt, azaz egy év alatt több mint a duplájára emelkedett a fővárosban. Tavaly egész évben az összes bruttó szállásdíj-árbevétel 11 százalékos növekedéssel elérte a 170,1 milliárd forintot , amiből 155,4 milliárd forint származott külföldi vendégektől, ez 13,0 százalékos emelkedés. A SZÉP-kártya forgalom tavaly 44,6 százalékkal emelkedett, elérte a 853 millió forintot.

Budapesten tovább folytatódik a tízéves trend, a vendégforgalom kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de bővülő tendenciákat mutat. A szezonalitás a kiegyenlítődés irányába látszik elmozdulni. A szálláshelyi árbevételek kétszámjegyű bővülést mutatnak, ami ösztönzőleg hat a szállodapiaci befektetőkre - összegezte a BFTK, hozzátéve: évek óta tudatosan törekszenek a korábban jellemzően áprilistól október végéig terjedő fővárosi turisztikai szezon meghosszabbítására.

 

 

Aktuális álláslehetőségek a vendéglátásban és idegenforgalomban

 

A vendéglátás és az idegenforgalom bővülése rengeteg munkahelyet is teremt. Ha ezen a területen keresünk új állást, érdemes folyamatosan figyelemmel kísérnünk az új álláshirdetéseket!

Budapesten 125 vendéglátós, idegenforgalmi állást találhatunk most is a profession.hu állásajánlatai között.

Ha az éttermi vendéglátás érdekel bennünket, nézzünk körül az alábbi 28 ajánlat között, ha az utazásszervezés a szakterületünk, ide kattintsunk az aktuális álláshirdetésekért.

Ha az ország más pontjain is szívesen dolgoznánk, vagy nyitottak vagyunk a költözésre, összesen csaknem 170 vendéglátós ajánlat közül válogathatunk!

További rövid hírek