Milliárdos turisztikai és mezőgazdasági fejlesztéseket készítenek elő Zalában

Milliárdos turisztikai és mezőgazdasági fejlesztéseket készítenek elő Zalában

Virtuális elemeket és vadfotózást is kínáló vadaspark, és egy több kilométeres erdei drótkötélpálya kialakítását készítik elő a Mura nemzeti program keretében Zalában.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott a két fejlesztést beharangozó pénteki online sajtótájékoztatón: "Zala megye önálló turisztikai desztináció is lehet, a fejlesztendő aktív- és ökoturizmus, illetve a meglévő gyógyfürdők összekapcsolásával."

Kifejtette: a koronavírus-járvány időszaka különösen ráirányította a figyelmet arra, hogy Magyarország számos természeti kinccsel rendelkezik, a turisták körében felértékelődött a természetközeliség, a nemzeti parkok, a vízpartok, a kerékpározás lehetősége. A turizmus szempontjából pedig ez az az időszak, amikor fejlesztésekkel fel lehet készülni a remények szerint tavasszal újrainduló és egy-két éven belül a 2019-es szintre visszaálló vendégforgalomra.

Rekordhosszúságú drótkötélpálya épülhet 

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő (Fidesz), a Mura-programért felelős miniszteri biztos kifejtette: az egyik legerdősebb megyének számító Zalában olyan érintetlen természeti kincsek találhatók, amelyekben jelentős turisztikai fejlesztési lehetőségek rejlenek. A Magyar Turisztikai Ügynökség két elképzelés kidolgozásában látott fantáziát és nyújtott hozzá anyagi forrást: egy virtuális elemekkel kiegészített és vadfotózási lehetőséget is kínáló vadaspark, továbbá egy - európai szinten valószínűleg a leghosszabb - több kilométeres erdei drótkötélpálya terveire - közölte Cseresnyés Péter. Az MTI kérdésére hozzátette még: mindkét projekt az üzleti és a megvalósíthatósági tervek előkészítésénél tart, ezeket tavaszra döntésre alkalmas tervekké formálják. Ha az elképzelések kormányzati támogatást kapnak, az első beruházás 2022-ben fogadhat először látogatókat.

Aktuális állások

Biztosan izgalmas munkalehetőségek kínálkoznak majd a rekordhosszúságú kötélpálya és a virtuális vadaspark környezetében is, de ne várjunk 2022-ig!

Aktuális álláshirdetések Zala megyében: több mint 250 álláslehetőség

Ha a vendéglátás, idegenforgalom területén keresünk állást, most főleg ausztriai munkalehetőségek közül válogathatunk, több mint 300 álláshirdetés közül.

Szakemberekre országszerte valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg is több mint 2500 állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. 

A több mint 1200 féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

 

Bátran vágjunk bele az álláskeresésbe személyes prioritásaink szerint! Ha rég foglalkoztunk a témával, frissítsük önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide. Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet, illetve Facebook értesítést is, hogy biztosan ne mulasszunk el egyetlen nekünk szóló lehetőséget sem.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

További rövid hírek