Munkásszállót adtak át Szentgotthárdon

2019. május 17. Forrás: MTI/Profession.hu

Több mint 670 millió forintból, egy volt laktanyaépület átépítésével létesült 200 férőhelyes munkásszállás Szentgotthárdon.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta: a magyar kormány 400 millió forinttal támogatta a fejlesztést, amelyet a helyi önkormányzattal közösen a Rába-parti városban letelepült cégek szorgalmaztak annak érdekében, hogy dolgozóiknak megfelelő szálláslehetőséget biztosítsanak. Leszögezte, hogy az új létesítményt kizárólag olyan munkavállalók használhatják, akiket magyarországi cégek foglalkoztatnak.

Hozzátette, hogy hasonló fejlesztések az ország több pontján zajlottak vagy zajlanak, a programba pedig a jövőben is be kívánják vonni az üresen álló volt határőrségi vagy honvédségi ingatlanokat. Az államtitkár hangsúlyozta: a magas színvonalú, hotel szintű szolgáltatásokat nyújtó munkásszállók létesítése a gazdaság élénkítéséhez járul hozzá.

Elismerésre méltónak nevezte a nyugat-magyarországi régió átlagot meghaladó, 5,6 százalékos gazdasági növekedését, a magas foglalkoztatottsági és az alacsony munkanélküliségi szintjét. Szavai szerint az országnak már vannak olyan térségei, ahol a munkaerő megnyerése és megtartása érdekében  "minden fegyvert be kell vetni", a munkáltatók a dolgozók lakhatását, pihenését és rekreációját is támogatják.

Bodó Sándor szólt arról is, hogy ma már a munkaerőhiány okoz gondokat a foglalkoztatásban, ennek kezelésére fel kell tárni a még rendelkezésre álló tartalékokat. Egyebek közt kedvező adószabályokkal elő kell segíteni azoknak a nyugdíjasoknak a munkavállalását, akik még szívesen dolgoznának, emellett a szakképzés hatékonyságát is növelni kell.

Munkásszállót adtak át Szentgotthárdon - munka, munkásszálló, lakhatási támogatás

Amennyiben Vas megyében keresünk állást, ezek a lehetőségek nekünk szólnak, itt pedig a lakhatási támogatást nyújtó munkáltatók hirdetéseit találhatjuk.

Szakemberekre számtalan szektorban és régióban szükség van, érdemes nyitott szemmel járnunk:

Szakmunka: 3463 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1748 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1191 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1183 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1024 álláslehetőség

Nézzünk szét a fentiek között, és pályázzunk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig a munkakörünkben jellemző bérekről tájékozódnánk, ide kattintsunk a hiteles információkért.

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, lakhatási támogatás, munkásszálló, Szentgotthárd

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
Új adatkezelési rendelkezések!

Fontos számunkra személyes adatai védelme, ezért szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy módosult a felhasználókra vonatkozó Adatkezelési Tájékoztató és a Munkáltatói Adatkezelési Tájékoztató , melyekben rögzítettük az újonnan bevezetésre kerülő chat beszélgetés és a hirdetői visszahívás kérés funkció adatkezelési feltételeit. Frissítettük továbbá az adatfeldolgozó partnerek listáját, amely új együttműködések révén a profession.hu szolgáltatásainak és működésének hatékonyságát kívánjuk növelni.