Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Visszatérés a normális kerékvágásba

Az egyik legnevesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló átfogó világgazdasági prognózisát. Pénteken ismertetett idei előrejelzésükben a CEBR londoni elemzői közölték: várakozásuk szerint az oltások alkalmazásának széleskörűvé válásával a világ nagy része az idén "elindul a normalitás felé", és ennek nyomán életre kelhet a koronavírus-járvány miatt tavaly elfojtott fogyasztás.

A brit elemzők szerint ez áremelkedést és sok területen hiányt is okozhat majd, mert a kínálat nem tud egyik pillanatról a másikra lépést tartani a kereslettel - mindez a munkahelyek visszarendeződését, új munkahelyek megjelenését is jelentheti. A CEBR várakozása szerint különösen igaznak bizonyulhat mindez a turizmus területén, mivel nagyon sokan, akik a korlátozások miatt tavaly nem vakációzhattak, és még az idei év elején sem mehetnek például sítúrákra, alig várják, hogy utazhassanak vagy meglátogathassák szeretteiket. Mindezek alapján valószínűsíthető, hogy a legjobb üdülőhelyek, repülőjáratok és szállodák teljesen betelnek az év második felére. 

Optimisták a közgazdasági szakemberek

A világgazdaság növekedési kilátásairól más nagy londoni házak is derűlátó előrejelzéseket állítottak össze a koronavírus elleni vakcinák megjelenése nyomán. Az Oxford Economics új, felülvizsgált előrejelzésében az általa eddig valószínűsített 4,9 százalékról 5,2 százalékra emelte 2021-re szóló globális növekedési prognózisát. A tanulmányban szereplő visszatekintő kimutatás szerint ez erőteljesebb növekedés lesz, mint amelyet a világgazdaság a globális pénzügyi válság után, 2010-ben elért, és meghaladja az 1980-as, illetve az 1990-es évek recessziói utáni kilábalások ütemét is. 

Aktuális álláslehetőségek

Ha kipihentük magunkat a hosszú és küzdelmes 2020 után, az új évben válogassunk újult erővel a többezer álláslehetőség között, szem előtt tartva személyes prioritásainkat.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Amennyiben a járványhelyzet okán kell új lehetőség után néznünk, vegyük igénybe a személyre szabott segítségetÖnéletrajzunkat frissítése után töltsük fel ide, hogy 2021-ben még közelebb kerüljünk álmaink pozíciójához. Érdemes esélyeinket hírlevélre való feliratkozással is növelnünk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala