Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése alapján az idei első negyedvében 3661 új lakás épült, ami 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly március végén.

Budapesten másfélszeresére, 50,4 százalékkal nőtt az épített lakások száma. Pest megye lakásépítése továbbra is kiemelkedő, ám a megelőző évhez képest nem nőtt tovább. Az új lakások 54 százalékát Budapesten és Pest megyében vették használatba – jelentette a KSH.

Növekedett az építőipar és a kiskereskedelem teljesítménye

Győr-Moson-Sopron megyében az épített lakások száma a 11,7 százalékos csökkenés ellenére sokszorosan felülmúlja a többi megyére jellemző értéket, minden ötödik új lakást ott vettek használatba.

Az új lakóépületekben használatba vett lakások 49 százaléka családi házban, 44 százaléka többszintes, többlakásos épületben, 2,4 százaléka lakóparkban épült. A lakások 56 százaléka értékesítésre, 42 százaléka saját használatra, 2 százaléka bérbeadásra épült.

 Növekedett az építőipar teljesítménye 

A használatba vett lakások átlagos alapterülete a tavalyi első negyedévhez képest 3,7 négyzetméterrel, 96 négyzetméterre csökkent.

Márciusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve. A naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéti ünnepek hatása miatt – 5,9 százalékos volt a növekedés.

Az első negyedévben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,5 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Idén márciusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben és az üzemanyag-kiskereskedelemben egyaránt 14,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az építőiparban aktuálisan közel 350 lehetőség vár ránk.

Kereskedelmi területen jelenleg több mint 1100 betöltetlen állást találunk.

A Budapesten meghirdetett több min 6000 nyitott pozíció listája itt található, míg a több mint 1600 Pest megyei munkalehetőséget itt nézhetjük meg.

Szemezgessünk a fentiek közül, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítéstFrissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig a munkakörünkben jellemző bérekről tájékozódnánk, ide kattintsunk a hiteles információkért.

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, építőipar, kiskereskedelem