Növekvő tendencia az autóiparban

Növekvő tendencia az autóiparban

Áprilisban 3 százalékkal nőtt az új autók eladása. Nézzük a részleteket!
 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az év negyedik hónapjában 12 412 új személyautót helyeztek forgalomba hazánkban, 3 százalékkal többet a tavaly áprilisinál, az idei első négy hónapban pedig 46 746 gépkocsit, a növekedés 7 százalék volt a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ami a kishaszongépjárműveket illeti, áprilisban 2105 került forgalomba, 26 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.Az első négy hónapban 24 százalékkal nőtt az új kishaszonjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 8350 forgalomba helyezett járművel – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adatai alapján.

Növekvő tendencia az autóiparban

Áprilisban 625 új nagyhaszongépjármű került forgalomba, 5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, az idei első négy hónapban pedig 1928, ami 18 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. Az MGE csökkenésre számít az év első részében, majd a növekedési hitelprogram eredményeképpen a tavalyi éves teljesítmény megismétlését valószínűsíti.

Múlt hónapban 80 százalékkal csökkent az új autóbuszok eladása a tavaly áprilisihoz képest, 9 buszt helyeztek forgalomba, az első négy hónapban pedig 236-ot, ami 9 százalékos csökkenés a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. Az autóbuszok piaca kis mérete miatt mutat jelentős havi eltéréseket, az eddigi eredmény nem ad lehetőséget elemzésre, erre több hónap átlagának ismeretében lesz lehetőség - vázolta az MGE.

Növekvő tendencia az autóiparban - munka, autóipar, kereskedelem

A motorkerékpárok eladása is némiképp erősödött, bár a szakértők azt továbbra is gyengének ítélik: 523 új motorkerékpár került forgalomba, 28 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az első négy hónapban pedig 1369 motort helyeztek forgalomba, ami 54 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az autóiparban aktuálisan több mint 350 lehetőség vár ránk.

A kereskedelemben közel 1200 betöltetlen állást találunk.

Szakemberekre folyamatosan nagy szükség van, számtalan szegmensben.

A gyártás, termelés területén több mint 1000 friss hirdetés között válogathatunk. 

A szállítás, logisztika nyitott pozíciói között is érdemes szétnéznünk.

Kiemelkedő bérezésre ezeken a helyeken számíthatunk, de akár külföldi karrierben is gondolkodhatunk.

Szemezgessünk a fentiek közül, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig a munkakörünkben jellemző bérekről tájékozódnánk, ide kattintsunk a hiteles információkért.

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, karrier, autóipar, kereskedelem

További rövid hírek