Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A járvány ellen vívott harc frontvonalában dolgozókra óriási nyomás nehezedik most, Európa-szerte számos kezdeményezés indult, amivel a civilek az egészségügyi alkalmazottak munkáját segítik és köszönik meg a járványhelyzetben. Magyarországon is több olyan akcióról kaptunk hírt, melyek célja, hogy törődéssel, a családjuk számára biztonságosabb feltételek megteremtésével vagy épp ételszállítással segítsünk az orvosokon, ápolókon, mentősökön.

A legfontosabb továbbra is, hogy aki teheti, maradjon otthon. Sokan azonban olyan munkakörben dolgoznak, ami nem áll le: a kereskedelemben dolgozók, a tömegétkeztetők, a személy- és áruszállítók biztosítják a mindennapi ellátásunkat, és ők azok, akik az elsők között álltak össze az egészségügyben dolgozókért is.

Gondoskodás Debrecentől Siófokig

Az #etesdadokit kampány egy Facebook csoportban szerveződött pár nap alatt, és az a célja, hogy az egészségügyi szakemberek válláról legalább a főzés-ételbeszerzés terhét levegyék, és minőségi, egészséges étellel lássák el őket. Az akcióhoz csatlakozott a kifli.hu, akik hetente 100 ezer forint értékben küldenek friss gyümölcsöt és élelmiszert, a Rosenstein étterem heti 3 alkalommal szállít meleg ételt az egyik érintett budapesti kórház dolgozóinak. Debrenceben a Pepito Pizza Bár látja el pizzákkal a helyi kórház dolgozóit, a Déli Part BBQ pedig burgereket visz a siófoki mentőállomás szakembereinek.

A Lifetilt tulajdonosa az alábbi hírt tette közzé március 14-én Facebook oldalán: „Jövő héttől a Szent László kórház orvosainak és ápolóinak 1 hónapon keresztül 50 adag egész napos ételt fogok küldeni az ételkiszállító cégemtől. Most az orvosokon és az ápolókon múlik a jövőnk.”

Biztonságos szállás és hazajutás Budapesten

Szintén a közösségi médiában szerveződött az az AirBnb tulajdonosok által támogatott akció, melyben a megüresedett lakásokat ajánlják fel az egészségügyben dolgozóknak. Sokak aggódnak amiatt, hogy veszélyeztetik idős szüleiket vagy beteg családtagjaikat, az idegenforgalom visszaesése miatt üresen maradt lakások kihasználása így egyfajta önkéntes karantén lehetőséget biztosít nekik.

Nemcsak az étkeztetők és a szállásadók siettek az egészségügyisek segítségére: több taxisofőr is felajánlotta, hogy a megfáradt orvosokat, ápolókat és mentősöket ingyenesen hazaszállítják a főváros területén, és az agglomerációban is csak üzemanyagtérítést kérnek. 

Ingyenes álláshirdetések önkénteseknek és egészségügyi szakembereknek

Március 16-tól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössük össze.

Mit tehetünk civilként?

Az első és legfontosabb teendőnk most, hogy ne fertőződjünk meg: mossunk kezet gyakran és alaposan, ha tehetjük maradjunk otthon - és ha van kedvünk, csatlakozzunk a lokálisan szerveződő esti erkélytapsolás mozgalomhoz, amivel hangot adhatunk az egészségügyben dolgozók iránt érzett elismerésünknek és hálánknak!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala