Támogatás társadalmi vállalkozásoknak

2019. április 03. Forrás: MTI/Profession.hu

Több ezer hátrányos helyzetű munkavállaló számára létesülhetnek új munkahelyek.

Önnek ajánlott állások

Több mint 21 milliárd forint uniós pályázati forráshoz jutnak a társadalmi vállalkozások a 2021-ig tartó finanszírozási ciklusban, így több ezer hátrányos helyzetű ember számára biztosíthatnak új munkahelyet - közölte a társadalmi vállalkozásokat segítő IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. A közlemény szerint 2021-ig a társadalmi vállalkozások fejlődését további 10 milliárd forint visszatérítendő hitel is szolgálja.

A társadalmi vállalkozásokat támogató PiacTárs projekt 2016 augusztusában indult, azóta több mint 500 nonprofit és civil szervezet, valamint szociális szövetkezet vett részt tanácsadásokon. Eddig több mint 1000 fejlesztési tervet értékeltek és 472 fejlesztési tervhez adtak ki minősítést.

A programok célja, hogy a társadalmi vállalkozások eredményesen tudjanak részt venni az állami és a piaci szereplőkkel való együttműködésben és képesek legyenek az állami és EU-s támogatások mellett, illetve egyre inkább azok helyett piaci bevételekre is szert tenni, és ezáltal fenntarthatóan finanszírozni a tevékenységüket.

A társadalmi vállalkozások olyan nonprofit vállalkozások, amelyek sok esetben nemzetstratégiailag is fontos célok érdekében tevékenykednek: hátrányos helyzetűeket, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatnak, inaktív személyeket vezetnek be a munkaerőpiacra, részt vesznek a szociális ellátásban, vagy egyéb társadalmilag fontos célokért dolgoznak.

A társadalmi vállalkozások megerősítését Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium háttérintézményei, az IFKA és az OFA Nonprofit Kft. által működtetett PiacTárs kiemelt projekt biztosítja.

Támogatás társadalmi vállalkozásoknak - munka, társadalmi vállalkozás, lehetőség

A szakemberekre rendkívül nagy szükség van számtalan területen: több mint 10.000 nyitott állás közül válogathatunk aktuálisan.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók jelentkezését ide várják.

Lakhatási támogatásra itt számíthatunk.

Nyelvtudás nélkül 6800 munka között lelhetünk rá meg a nekünk valóra.

Pályakezdők ide kattintva találhatják meg a számításukat.

A részmunkadiős állások pedig itt várnak minket.

Szemezgessünk a fentiek között, és adjuk be a pályázatunkat minél több helyre. Amennyiben más szempontok érdekelnek bennünket, keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: munka, munkahely, társadalmi vállalkozás, megváltozott munkaképesség, lehetőség

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek