Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyre több cég jelenti be, hogy hosszabb távon is otthoni munkavégzéssel foglalkoztatná a dolgozóit. Az Egyesült Királyságban a Nationwide 13 ezer munkavállalót tájékoztatott arról, hogy rájuk bízza a munkavégzés helyszínét, miután belső kutatásukon kiderült: 57% a lezárások után is szeretne otthonról dolgozni, 36%-uk pedig rugalmas munkavégzésre állna át. Azaz alig maradt olyan dolgozó, aki a teljes munkaidejét szívesen töltené az irodában. 

A Ford 30 ezer észak-amerikai dolgozójának kínálta fel a lehetőséget az elmúlt héten, hogy otthonról dolgozhasson: minden -nem helyhez kötött munkát végző- munkavállaló maga dönthet közvetlen felettesével egyeztetve, hogy milyen arányban szeretne bejárni. A személyes találkozásokat csak bizonyos projekt megbeszélések esetén teszik kötelezővé, ezen túl a munkavállaló dönthet majd a munkavégzés helyéről, és sok esetben a munkaidő is rugalmasabbá válik. A Ford -szintén saját felmérésében- azt találtam, hogy a munkavállalók 95%-a választana egy olyan hibrid megoldást, ahol időnként van személyes, munkahelyi találkozás, de van mód az otthoni munkavégzésre is. 

A rugalmasság mindkét fél számára előnyös lehet

A hibrid -ritkább személyes találkozással járó- foglalkoztatásnak mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalról vannak előnyei: ha nem kell minden nap bejárnunk a munkahelyünkre, akkor az otthonunk is lehet távolabb, így az amerikai és brit piacokon már feltűnt, hogy sokan szívesen választanak agglomerációs vagy vidéki lakhelyet.

A vállalatoknak sem kell fenntartaniuk és üzemeltetniük többszáz- vagy ezerfős irodákat, és álláshirdetéseikre is jóval több jelentkező érkezhet, hiszen nincsenek a dolgozók helyhez kötve. Ugyanakkor továbbra is fontos látni: ezek mindig irodai munkakörök, vagy olyan pozíciók, ahol a dolgozók nincsenek eszközhöz vagy géphez kötve. A kamionsofőrök és a gyári operátorok, vagy éppen a postai kézbesítők munkája továbbra sem lesz home office.

Aktuális álláshirdetések

Szívesen dolgonánk papucsban, pizsamában minden nap? Ha van nyelvtudásunk, -de sokszor már ez sem feltétel-, könnyen bekerülhetünk egy olyan munkahelyre, ahol megtehetjük! A szolgáltatóközpontok már a hazai munkáltatók között is kitűnnek az egyre elterjedtebb home office lehetőséggek: jelenleg több mint 400 lehetőség közül válogathatunk országszerte.

De nemcsak multik és szolgáltató központok engedik az otthoni munkavégzést: egyre több adminisztrációs és pénzügyes munkakörben merül fel a lehetőség a kis- és középvállalkozások között is. 

Ha még csak keressük a helyünket a kisebb-nagyobb cégek világában, ez a két cikk érdekes támpontokat adhat:

KKV vagy multi? Melyik való nekem? - Mik a fő különbségek a KKV-k és a multinacionális cégek között? Honnan tudhatjuk, hogy melyik környezetben éreznénk jobban magunkat? Szakértő segít.

Kis cég vagy nagy vállalat? Hogyan döntsek? - Különbözőek vagyunk: ami számunkra álommunkahely, az valaki másnak lehet, hogy egy rémálom. Érdemes tehát megismerkednünk a cégméretből adódó különbségekkel is, hogy a lehető legjobban tudjunk majd elhelyezkedni. Fitneszbérlet vagy rugalmas bejárás? Megkérdeztünk 3 olyan munkavállalót, akiknek már kicsi és nagy cégekkel is van tapasztalata, hogy milyen különbségeket vettek észre.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala