Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Több mint 60 ország számára szolgáltatnak

Az elmúlt négy évben 900-ról 1300 főre bővítette létszámát a Roche, 2021-ben 150 fővel és komplex HR pozíciókkal bővül tovább a regionális szolgáltatóközpont: eddig is több mint 60 ország számára nyújtottak pénzügyi, beszerzési, HR és informatikai támogatást - az új, magas hozzáadott értékű feladatok megjelenésével még tovább szélesedik a központ által nyújtott szolgáltatások és megoldások köre.

 „Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megoldásainkat még hatékonyabbá, még magasabb színvonalúvá tegyük. Nagyon örülünk annak, hogy új HR pozíciókkal erősíthetünk - ezáltal olyan izgalmas, komplex feladatköröket fogunk tudni ellátni, amelyek nem jellemzőek a hazai szolgáltatóközpontok piacán” – jelentette ki Martin Kikstein, a budapesti iroda ügyvezető igazgatója.

Jól jön a nyelvtudás

 „Budapesti központunk eddig is a Roche EMEA régióhoz tartozó 50 ezer munkavállalója számára nyújtott támogatást a térség több mint 60 országában - ez továbbra sem változik, szolgáltatási körünk és az elvégzendő feladatok hozzáadott értéke viszont jelentősen nőni fog” – mondta Czuprik Zoltán, a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. HR-igazgatója. Hozzátette: “a bővülés során a legtöbb új munkakörben a HR tapasztalat és az angol nyelv magas szintű ismerete alapelvárásunk, emellett német, spanyol, olasz illetve francia nyelvtudással rendelkező kollégákat is várunk. Az új pozíciók kiírása és a toborzás március elsejétől indul.”

A szervezetben az otthonról végzett munka mindennaposnak számít, a feltételeket pedig mindenki a saját vezetőjével egyeztetve alakíthatja ki magának. “A már jelenleg is rendkívül flexibilis rendszerünket tervezzük úgy továbbfejleszteni, hogy azok is csatlakozhassanak hozzánk, akik nem szeretnének vagy nem tudnak Budapestre költözni” – fogalmazott Czuprik Zoltán, hozzátéve, hogy év végéig további 100 új pozíciót terveznek nyitni pénzügyi területen.

Kapcsolódó álláshirdetések

Ha szívesen dolgoznánk a Roche szolgáltatóközpontjában, nézzünk körül aktuális álláshirdetéseik között! Érdemes válogatni a többi SSC-BSC állás között is, jelenleg több mint 400 lehetőség közül válogathatunk országszerte.

Ha még csak keressük a helyünket a kisebb-nagyobb cégek világában, ez a két cikk érdekes támpontokat adhat:

KKV vagy multi? Melyik való nekem? - Mik a fő különbségek a KKV-k és a multinacionális cégek között? Honnan tudhatjuk, hogy melyik környezetben éreznénk jobban magunkat? Szakértő segít.

Kis cég vagy nagy vállalat? Hogyan döntsek? - Különbözőek vagyunk: ami számunkra álommunkahely, az valaki másnak lehet, hogy egy rémálom. Érdemes tehát megismerkednünk a cégméretből adódó különbségekkel is, hogy a lehető legjobban tudjunk majd elhelyezkedni. Fitneszbérlet vagy rugalmas bejárás? Megkérdeztünk 3 olyan munkavállalót, akiknek már kicsi és nagy cégekkel is van tapasztalata, hogy milyen különbségeket vettek észre.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala