Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A KSH adatai szerint a 2,7 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek 7,7 százalékkal voltak magasabbak a tavaly januárinál. A vállalkozásoknál 11,6 százalékos, a költségvetési szektorban 3,8 százalékos volt a béremelkedés a közfoglalkoztatottak nélkül. A különböző  kedvezmények figyelembevételével számított nettó átlagkereset pedig 10,8 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest.

Tovább emelkedtek a bérek

A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 354 200 forint volt a bruttó átlagkereset a legalább öt dolgozót teljes munkaidőben foglalkoztató vállalkozásoknál, költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél.

A feldolgozóiparban 11,1 százalékkal 366 ezer forintra, az építőiparban 10,7 százalékkal 263 ezer forintra, a pénzügyi biztosítási területen 13,3 százalékkal, 634 ezer forintra nőttek a bruttó átlagkeresetek. A mezőgazdaságban 14,5 százalékos emelkedéssel 265 ezer forint volt a bruttó  átlagkereset. A költségvetési szektoron belül a közigazgatásban 4,0 százalékkal  394 ezer forintra, az oktatásban 2,7 százalékkal 320 ezer forintra az egészségügyben 15,9 százalékkal 343 ezer forintra nőttek a keresetek.

A foglalkoztatottak száma 2,1 százalékkal 3 millió 64 ezerre emelkedett idén januárra a közfoglalkoztatottak nélkül, akik 26 százalékkal kevesebben 112 ezren maradtak.  A mezőgazdaságban 5,0 százalékkal csökkent az alkalmazottak száma, az iparban 1,4 százalékkal, az építőiparban 8,1 százalékkal nőtt a létszám. Öt százalékkal többen dolgoztak az idegenforgalomban és 4,3 százalékkal nőtt az infokommunikáció terén alkalmazottak száma is. A közigazgatás és védelem területén 3,4 százalékkal csökkent a létszám, az oktatásban 0,4, az egészségügyben 0,3 százalékkal többen dolgoznak januárban mint egy évvel azelőtt, de a szociális ellátás területén szintén 10,4 százalékos létszámcsökkenés mutatkozik.

Tovább emelkedtek a bérek - munka, karrier, fizetés

Amennyiben állást keresünk, tájékozódjunk a munkakörünkben jellemző fizetésekről, és egy nettó-bruttó bérkalkulátor is nagy segítségünkre lehet.

Ha kiemelt bérezésre vágyunk, ezek az állások nekünk szólnak.

A szakemberekre napjainkban nagy a kereslet, ami a juttatásokban szintén megmutatkozik. Lássuk, hol találjuk aktuálisan a legtöbb nyitott pozíciót:

Szakmunka: 3368 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1774 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1224 álláslehetőség

Gyártás,termelés: 1184 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1149 álláslehetőség

Szemezgessünk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljünk a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, fizetés, béremelés, lehetőség