Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A BMW Group debreceni gyárának építéséhez kapcsolódó előkészületi folyamatok újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek: Debrecen városának sikeres földterület-előkészítési munkálatai után a BMW Group május végéig hivatalosan is birtokba veszi a területet. A néhány éven belül felépülő, egymilliárd euró értékű új üzemben akár évente 150 000 darab jármű gyártására lesz kapacitás, és több mint 1000 új munkahely jön létre.

A több mint száz éves múltra visszatekintő, müncheni székhelyű BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely 15 országban összesen 31 gyártó és összeszerelő központot üzemeltet, a világ 140 országában forgalmazva termékeit. A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a vállalatcsoport 2019-ben közel 104,2 milliárd euró árbevételt realizált, globálisan mintegy 126 000 főt foglalkoztatva.

A BMW Group európai gyárhálózatának legújabb egységeként a Debrecenben épülő gyár mind a digitalizáció, mind a fenntarthatóság, mind pedig a rugalmasság tekintetében új járműipari mércét állít fel. A járműgyártás csúcsát jelentő technológiák lehetővé teszik, hogy egyazon gyártósoron, akár felváltva készüljenek mind a hagyományos robbantómotorral, mind pedig az elektromotorral ellátott prémium autók. Az egymilliárd eurós beruházással felépülő üzemben az előzetes tervek szerint 1000 új munkahelyet létrehozva évente 150000 autó készülhet; ez azonban csak a kezdeti kapacitás.

Rendkívül elégedettek vagyunk az projekthez kapcsolódó, már megvalósult folyamatokkal, melyeknek köszönhetően az eredeti tervek szerint kezdhettük meg az építkezés első lépéseit. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a debreceni gyár mellett, a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet azonban hatással van az építkezésre, így a munkálatok ütemtervét eszerint kell újragondolnunk. A teljes megvalósulási időterv jelenleg felülvizsgálat alatt áll, hónapokban mérhető csúszást feltételezünk - – részletezte Michele Melchiorre, a BMW Group debreceni gyárigazgatója.

Az elmúlt 12 hónap során a 400 hektárnyi földterület egészét kiegyenlítették és az infrastruktúrához kapcsolták, a munkagépek több mint 2 098 000 köbméter földet termeltek ki és forgattak vissza, a mérnökök pedig mintegy 123 kilométer hosszú földalatti csőhálózatot fektettek le és hozzávetőlegesen 12 kilométernyi esővíz-elvezető árkot alakítottak ki. Az első 500 cölöpöt, amelyek az épülő gyár stabilitását garantálják majd, ugyancsak elhelyezték.

Németország és Kína után Magyarország a világ harmadik országa, ahol a három német prémium autógyártó, az Audi, a BMW, és a Mercedes-Benz egyaránt önálló gyártóegységgel rendelkezik. Új üzemével a BMW már az ötödik gyártó OEM Magyarországon, újabb fejezetet nyitva a magyar járműgyártás történetében az Audi, a Suzuki, az Opel és a Mercedes-Benz évtizedek óta íródó sikerei mellett.

Amennyiben a gyártás területén helyezkednénk el, több mint 1000 állás között válogathatunk, az autóiparban pedig aktuálisan ezeket a nyitott pozíciókat találhatjuk. 

A friss álláshirdetések között is érdemes böngésznünk a személyes prioritásaink szerint.

Önéletrajzra biztosan szükségünk lesz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

mentőöv állásokért is érdemes kattintanunk, hogy mihamarabb elhelyezkedhessünk. 

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, autóipar, BMW, Debrecen