Új munkahelyek Borsodban

2019. február 27. Forrás: HIPA.hu/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Repülőgépmotor alkatrész szerviz központot létesít a Lufthansa Miskolcon.

Önnek ajánlott állások

Magyarországot választotta legújabb repülőgépmotor alkatrész szerviz központjának helyszínéül a Lufthansa Technik. Az Európa legnagyobb légitársaságához tartozó leányvállalat 42,7 milliárd forint értékű zöldmezős beruházásával 400 munkahelyet teremt majd a borsodi megyeszékhelyen.

A hivatalos német nemzeti légitársaság, Európa egyik legnagyobb légitársasága „Deutsche Luft Hansa AG" néven alakult meg 1926-ban. A Lufthansa a Star Alliance légiszövetség alapító tagja, jelenleg a vállalatcsoport több mint 550 leányvállalattal rendelkezik, melyek között megtalálható személyszállítással foglalkozó Eurowings és Brussels Airlines, a teherszállításban érintett Lufthansa Cargo, valamint a karbantartással foglalkozó Lufthansa Technik.

A Lufthansa Technik AG (LHT) vállalatot 1994-ben hozták létre, a hamburgi székhelyű mára összesen több mint 30 vállalat tartozik az MRO-szolgáltatásokat (maintenance and repair operations – karbantartási és javítási tevékenység, szolgáltatás) nyújtó leányvállalathoz.

Új munkahelyek Borsodban - repülőgépipar, munkahely, Miskolc

A Lufthansa Technik 2000 óta van jelen Magyarországon. A Lufthansa Technik Budapest a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végez karbantartási feladatokat, ahol az elmúlt közel két évtizedben mintegy 25 millió euró értékben valósított meg beruházásokat. A sikeres működést követően 2016-ban magasabb hozzáadott értékű szolgáltatásokat telepített hazánkba az LHT, és szintén a fővárosban megnyitott a német vállalat mérnöki központja is. A most bejelentett, immáron harmadik egység egy újabb karbantartó és javító üzemet jelent, a beruházás nyomán teremtett munkahelyek a vállalat jelenlegi létszámának másfélszeresére növekedését eredményezik a jövő évben.

A repülőgép ipar felszálló ágba került Magyarországon az utóbbi években, hiszen a Lufthansa Technik fejlesztései mellett a Diehl Aviation a nyírbátori gyártókapacitás-bővítések után szintén mérnöki központot telepített hazánkba, míg a svájci RUAG Aerostructures már három gyártóegységgel rendelkezik Magyarországon. Hamarosan pedig az Airbus Helicopters is csatlakozik a sorba, egy helikopter részegységeket gyártó üzem létesítésével, melynek helyszínértől az idei év során születhet döntés.

Amennyiben a repülőgépiparban szeretnénk elhelyezkedni, kattintsunk ide a lehetőségekért.

Ha  más szektorban keresünk munkát, akkor is érdemes nyitva tartanunk a szemünket, a legtöbb szakembert jelenleg a következő területeken várják:

Szakmunka: 3132álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1700 álláslehetőség

Gyártás termelés: 1386 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1242 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1159 álláslehetőség

Mérnök: 1089 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék:  munka, munkahely, repülőgépipar, szerviz, Miskolc

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu